Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Αποκαλύψεις για βρετανικά χημικά στη Συρία.

Αποκαλύψεις για βρετανικά χημικά στη Συρία. 

Εντύπωση, αλλά και έντονες αντιδράσεις προκαλεί στη Βρετανία μία έκθεση του κοινοβουλίου, η οποία αποκαλύπτει πως ...η κυβέρνηση έδωσε άδεια σε βρετανική εταιρεία για εξαγωγή χημικών που χρησιμοποιούνται για το φονικό αέριο σαρίν, στη Συρία.....Η άδεια δόθηκε πριν την έναρξη του εμφυλίου πολέμου, τον Ιανουάριο του 2012, σύμφωνα με την έκθεση και προοριζόταν για φορτία φθοριούχου νατρίου και φθοριούχου καλίου, ενώ ήταν "πλήρως γνωστό πως μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή χημικών όπλων". Ο παραλήπτης των ουσιών δεν έγινε γνωστός...

...Δίνοντας απαντήσεις η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε πως τα χημικά προορίζονταν για μία εταιρεία με έδρα τη Συρία. "Τόσο ο εξαγωγέας όσο και ο παραλήπτης απέδειξαν πως τα χημικά προορίζονταν για νόμιμους σκοπούς και συγκεκριμένα για κατασκευές αλουμινίου", υποστήριξε ο εκπρόσωπος του αρμόδιου υπουργείου.
...Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο "Russia Today", ο Άνγκους Ρόμπερτσον, σκοτσέζος βουλευτής ανέφερε: "Οι υπουργοί Άμυνας έπρεπε να εξηγήσουν γιατί η Βρετανία έδωσε την άδεια εξ' αρχής", προσθέτοντας ότι τα συγκεκριμένα χημικά χρειάζονται ειδική άδεια για να εξαχθούν από την ΕΕ....Υποστήριξε πάντως ότι τα χημικά δεν έφτασαν στη Συρία, καθώς η ΕΕ δεν έδωσε την άδεια αυτή. "Το πρόβλημα είναι πως η Βρετανία ήταν έτοιμη να εξάγει τα χημικά" τόνισε ο Ρόμπερτσον...(Γ.Τ.)

Πηγή
http://www.news.935radio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου